Friday, 22 June 2012

ANTARA MINAT & KEGILAAN - MOTORSIKAL



 segalanya




Motosikal sudah semestinya menjadi kegilaan remaja lelaki yang berjiwa hebat..hebat la kot..hahaha..tapi apa-apa pun kebiasaannya inilah antara kegilaan kami tak kiralah lelaki,perempuan mahupun usia muda ataupun tua tetap ada yang meminatinya dan gilakannya..ada yang minat retro,kapcai dan yang lagi upgrade semestinya superbike..perghhhhh..hati siapa tak teruja kalau tengok superbike depan mata apatah lagi kalau dengar bunyinya..vrooommmmmmmm...aiyooooo..giler la brother ni ada superbike..hehhe..tambahan pula kalau ducati kan..memang seronok la dengar bunyi dia...hanya orang yang betul-betul minat akan merasai jiwa ni..kalau tengok pon dah teruja apatah lagi bunyinya yang garang tu..dapat bergambar pun jadilah kan..hahaha..


Aku pun memang minat superbike ni tapi diikutkan kemampuan diri hanya layak pakai kapcai. Belum ada rezeki nak upgrade, tapi kalau ada rezeki confirm nak punya,,hahaha..Aku ada yamaha 125z..wenggggg..wenggg..haha..daripada sekolah lagi aku memang minat gila lah kat motor ni. Bagi aku dia punya bentuk memang garang la kan dengan bunyinya tapi xla segarang RXZ..hehe..Apa lagi puas hati aku bila aku dah dapat rasa motor sendiri kan..YAMAHA 125Z..Macam-macam aku buat kat kapcai aku..tapi tak de usik mesin ke apa-apa..luaran jer lah..haha..aku bukan merempit..hanya suka-suka nak menghias dan bagi kepuasan diri..

Tapi.......sekarang hanya tinggal kenangan jer lah..dah kena sebat dengan siapa la..aku pun tak tahu..ermmm..maybe ini bukan rezeki aku..mane tahu ada rezeki lain dapat superbike ke..hahaha..berangan jelah lebih-lebih..macam ‘ Mat Jenin ’, ala yang macam citer dulu-dulu tu..haha..perghhhh..memang menyirap betul hati aku masa dapat tahu hilang motor...

      Semuanya bermula disini......pada 22hb Mac 2012, selepas habis waktu praktikal “pm shift”, macam biasa aku lepak-lepak je lah kat rumah. Malam tu memang aku rasa bosan sangat-sangat la tambahan duit elaun baru keluar kan..apa lagi..nak enjoy la sikit-sikit..aku nak p karoke la,tapi tak de la member pulak nak ajak teman kan..serabut aku malam tu..nak tidur pon tak boleh,nak on9 pon dah boring..haha..sampi lah pukul 1 pagi aku tak boleh tidur dan tak keluar pergi mana-mana pun..dah bosan sangat,aku pergi mandi dan terus ke hospital..saje rajin nak on call sebab dah hampirseparuh gila kebosanan melanda..aku turun pun bawak 125z dan parking la betul-betul depan pintu masuk hospital seperti biasa. Aku kunci pelbagai kunci aku pasang kat kapcai aku ni..maklumlah dah sayang kan..macam isteri dah..haha.. guard hspital 3 orang kat pintu masuk masa aku datang tu..ok lah kan, tak lah risau sebab hari pon dah malam..ehhh..dah pagi dah kan..hehe..1.30 pagi aku masuk dalam jabatan kecemasan tolong-tolong buat kerja apa yang patut,masa tu banyak la pula ambulans datang refer kes dari klinik-klinik kan..dah dekat pukul 4pagi baru la lengang..4.10pagi..aku menjengah la ikut tingkap nak tengok isteriku tu..selalu macam tu lah aku masa praktikal..pagi ke petang..kejap-kejap tengok jer motor..tapi masa aku tengok tak ada la pula..dalam hati aku dah kata, “ ehh..aku parking belah mana ni,sebelah sana sikit ker ” . Apa lagi hati dah rasa lain macam je,aku terus keluar tengok memang dah tak de..perggggghhhhhhhhhhhhhhhhhh...aku mimpi! Aku mimpi ! aku mimpi! ...serabut dah kepala aku..aku panggil la M.A dekat situ cakap motor aku dah hilang,pergi dekat post guard..boleh pula tengok guard tu tidur..siap panggil 2-3 kali..boleh dia cakap biasalah terlelap...eiii..sakitnya hati ini!! Terus aku g balai polis wat report..sampai hari ni..tiada berita dah mana kapcai aku..rangka pun dah tak da..

Itulah kisah aku dengan kapcai aku..korang macam mane?? Hehe..apa pun yang terjadi ada himahnya kan. Walaupun sedih dan perit sebab banyak sentimental value sepanjang aku dengan JHY 5780..tapi semuanya in memories.



1 comment:

  1. jangan la bersedih.t dh ada duet,ada keje gi beli kedai motor terus k.hehee..sabar..mesti ada hikmah.

    ReplyDelete